KONFLIKTHÅNDTERING

Engang imellem optræder den unge med en negativ og uacceptabel adfærd enten mod sig selv eller andre.

I disse situationer griber personalet ind omgående.

Personalet beroliger og giver den unge omsorg og en sikker base, samtidig med at de udviser beslutsomhed og sætter grænser med mentalisering og hvad der ligger bag adfærden i mente.Vi er meget opmærksomme på, at det kan være svært at mentalisere hos både den unge og hos det pædagogiske personale, når der er et højt konfliktnivau, så vi gør meget ud af at det er den voksne, der har ansvaret for at situationen ikke udvikler sig eller at situationen ikke optrappes.​

Vi forsøger altid at tackle konflikter med de mindste indgreb.
Men hvis konflikten optrappes, er der regler for, hvordan personalet skal optræde.
Der vil altid være tilstrækkeligt personale til at klare konflikterne, og hvis det er nødvendigt tilkaldes kollegaer eller ledere.​

Konflikter følges altid op efterfølgende med et mentaliseringsbaseret fokus.

Lederen vurderer den konkrete situation og om den skal tages op med den unge og/eller medarbejderen som stod i konflikten. Hvis problemstillingen er kompleks og vedvarende inddrages psykolog, for at sikre den bedst mulige løsning.

Egentlig magtanvendelse har vi sjældent som følge af vores tilgang, men når de forekommer indberettes de naturligvis ifølge reglerne.

KONTAKT

Vestgruppen

Sønderhusevej 6
7430 Ikast

Find vej


Telefon: 35 26 20 20

E-mail: info@vestgruppen.dk

CVR: 32418007

Vestgruppen

Vestgruppens målgruppe er samfundets mest sårbare og udsatte unge.
Derfor er det vigtigt for os, at udgøre et pædagogisk alternativ for netop de unge, som mange andre opholdssteder og institutioner ikke magter.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

tick Respekt​

tick Ansvarlighed​

tick Faglighed​